Jacqueline LincewiczMijn Poolse achternaam heb ik van mijn vader Bazyli, die parachutist was aan het eind van WOII en geholpen heeft om Nederland te bevrijden van de Duitse bezetters tijdens de Slag bij Arnhem. Hij sprong bij Driel uit het vliegtuig....

 

Geboren ben ik in Leiden, ver na de oorlog...

Opgeleid ben ik begin jaren '80 tot mode-vormgever aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam. Een opleiding die zijn invloed heeft bij wat ik tegenwoordig maak...mozaïeken. Die invloed zie je o.a. terug in precisie, details, kleurgebruik en afwerking.

 

Mozaïek kwam op mijn pad in 2005, toen iemand mij vroeg of ik geïnteresseerd was in een workshop. Als grote fan van Gaudi was ik dat wel... Ik leerde de beginselen en deed al snel mijn eigen ding. In 2007 opende ik mijn eigen atelier aan huis, waar ik weer anderen leerde mozaïeken terwijl ik mijn eigen kunde verder ontwikkelde.

 

In 2011 startte ik met meer projectmatig werken, met sterk toenemende toepassing van meer details in de vorm van kralen en objecten in de mozaïeken. Een serie van 11 schilderijen werd geboren onder de naam Project 11. Een zakje met witte stenen, meegenomen van een strandje in Kroatië was de oorzaak. Uiteindelijk bewerkte ik bij elk schilderij een steen met mozaïek en gaf hem als een Piece-of-Dropping-Art, met een kaartje er aan gebonden, weg aan een eerlijke vinder. Het leukste was en is nog steeds als zo'n vinder reageert met een mailtje....

 

Andere projecten volgden in navolging hierop. Series van mozaïek-schilderijen met een mozaïek-steen erbij die ik weggeef in de vorm van Dropping-Art. 

Gewoon, omdat ik het leuk vind om iemand te verrassen en (hopelijk) blij te maken, zonder daar echt iets voor terug te willen.

Het enige dat ik graag terug zie is een kleine of grote (gráág!) reactie via de mail, of op een andere wijze zoals in het gastenboek op deze site, zodat ik weet waarvoor en voor wie ik het doe, zodat ook ik een blij gevoel krijg...:-)

En ik ben gewoon ook heel benieuwd waar zo'n steen nou uiteindelijk terecht komt, en hoe iemand het ervaart om zo'n steen te vinden....?!

Wát is het 'pad' van de steen??! 

(Jammer genoeg zijn er al veel stenen waarvan ik het pad niet te weten ben gekomen... Ik ga er dan toch maar van uit dat ik er iemand ergens zomaar heel blij mee heb gemaakt.)

 

Vaak hoor je de leus 'niets is voor niets', 'er zit altijd wel iets achter waar men winst uit wil halen'...'voor je het weet zit je aan iets vast'.

Laat ik duidelijk zijn: Bij mij niet....je zit écht nergens aan vast!

 

Door mijn stenen en schilderijen wil ik mensen uitnodigen om eens wat meer op de details te letten in het leven. Kijk eens wat vaker en met meer aandacht naar de dingen om je heen, proef kleuren, verwonder je om vormen, textuur, beweging... En ervaar iets van schoonheid.....in álles! 


Link naar 'mijn projecten'