Reactie op mozaïeksteen 

dinsdag 12 juni 2012 1:30:03

 

Hoi Jacqueline,
 
Afgelopen weekend hadden we vrindinnenweekend. Een stel gezellige vrouwen die in zijn voor een goed gesprek, diepgang en gein. Daar hoort liters thee bij. Die schenk ik dan uit een mooie thermosfles die ik heb gekocht bij de de Kadokamer op de Vismarkt in Middelburg. Gisteren stootte ik de thermosfles kapot. Ik vond het erg. De volgende dag zou ik ‚s middags met mijn vriendin naar de bibliotheek gaan. Eenmaal daar aangekomen bleek de bibliotheek op maandag gesloten te zijn.
Spontaan zij ik tegen mijn vriendin; kom gaan we lekker wat drinken bij St. John. Ja, gezellig idee. eenmaal op de vismarkt aangekomen zagen we de Kadokamer. Goh, zei ik tegen mijn vriendin, zullen we kijken of ze nog zo’n mooie thermosfles verkopen? Altijd leuk om daar naar binnen te gaan. Maar ja, zij waren ook dicht. We hebben met zijn 2-en door de etalage staan kijken of we konden zien wat ze allemaal verkopen. En toen zagen we de mooie mosaicsteen. In de zon glinsteren. Dat is een mooie steen, dat ze die zomaar buiten laten liggen. Er zaten ook kaartjes aan de steen. We waren toch wel nieuwsgierig wat er op de kaartjes stond. Mijn vriendin zei, je mag hem meenemen! Ik geloofde het niet. Ik moest zelf het kaartje ook lezen. En ja hoor, het was echt waar. We waren erg onder de indruk van deze vondst. De voorwaarde was dat we je een mailtje zouden schrijven.
Met onze vondst gingen we naar St. John. Hij pronkte mooi tussen onze koppen rozenthee en appeltaart en worteltaart (hmmmmm). Toen hebben we de kaartjes nog eens uitvoerig bestudeerd. De steen had een naam en het was de 8e steen van 11 stenen, afijn de tekst ken je. Opeens drong het tot ons door hoe bijzonder de steen is. We hadden afgesproken dat we hem om de beurt in huis zouden nemen. En ‚s avonds zouden we de mail naar jou sturen.
Voordat we deze mail, onder het genot van een lekkere kop thee schrijven, hadden we nog een subliem idee! We gingen de traditie hooghouden en gaan de steen elke 11e van de maand om 11 uur bij elkaar brengen. Hoe vind je dit!!!
 
EN DAN NOG OVER DEZE PRACHTIGE STEEN...wat een kunstwerk. EEN SCHAT DIE WE HEBBEN GEVONDEN VIA DE SCHATKAART VAN ONZE INTUÏTIE.
Wat een origineel project. En wat spannend om zo’n gevonden schat mee te nemen.
We willen je via deze weg ook bedanken voor deze mooie gift. We voelen ons erg rijk met zoveel liefde op ons pad. Dank je wel dat jij daar ook aan bijgedragen hebt.
 
We gaan nu gelijk je site bekijken, want we zijn nieuwsgierig naar het kunstwerk wat bij deze steen hoort en hopelijk staat nog meer moois op de site.We gaan het bewonderen
 
Mediterrane groeten uit Vlissingen van Belinda Schroots en Kitty de Vogel.